Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare, iar Maia Sandu este corect direcționată, spune ce gândește, chiar dacă o dă în bară de multe ori, scrie timpul.md, citat de 24h.MD.

Declarația aparține prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru portalul Allmoldova. Acesta s-a referit astfel la candidatul la Președinție care ar beneficia de susținerea PD în cazul în care Marian Lupu nu se va califica în turul 2.

„Între Maia Sandu și Igor Dodon, îl aleg pe Marian Lupu, desigur. Dacă e însă să comparăm cei doi candidați indicați de dvs., Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare. El nu e pericol pentru mine sau PDM, noi i-am făcut față fără probleme până acum (vedeți și moțiunea de cenzură eșuată de acum 3 săptămâni), dar ‎el are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea din postura de președinte să pună țara pe o cale extrem de periculoasă. Maia Sandu cred că este corect direcționată, spune ce gândește, chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național. Poate nu ar fi un președinte bun, dar nu cred că s-ar apuca să distrugă țara. Indiferent de situație, răman la ideea că Republica Moldova trebuie condusă de un președinte pro-european”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Acesta a menționat de asemenea că ambii candidați, Igor Dodon și Maia Sandu s-au folosit de numele său pentru a-și spori popularitatea și a crește în sondaje, însă acum a venit timpul să se descurce singuri, deoarece miturile nu le mai sunt de mare ajutor. „Dodon a fost mai perseverent și are scorul mai mare, Maia Sandu a început să mă atace dupa ce nu a mai pus-o PLDM ministru, abia când și-a făcut partid, și are scorul mai mic. Asta dacă e să ne amuzăm puțin de modul în care apar și dispar proiectele politice și eroii politici la noi. Cred că amândoi ar trebui să scape de dependența de mituri și imagini de falși salvatori ai națiunii, să le arate oamenilor ce pot rezolva pentru ei, nu cât de frumoase postări pun pe Facebook sau ce cuvinte tari pot spune”, a subliniat Plahotniuc.