Serviciile secrete rusești au încercat recent să forțeze deschiderea în România a unui dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc, după ce au văzut că Interpol refuză s-l pună sub urmărire internațională pe liderul PDM. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portaluldeschide.md. Mai mult, politicianul susține că întâlnirile pe care le-au avut la București ofițerii FSB au fost aranjate de Renato Usatîi.

”Cu puțin timp în urmă, câțiva reprezentanți ai FSB au mimat o deplasare de serviciu în Ungaria, Bulgaria și România pe o temă anume. În realitate însă, când au ajuns la București au stat 3 zile, în loc de una cât era planificat, au participat la mai multe întâlniri aranjate de Usatîi prin rudele și cunoștințele lui, în speranța că vor putea penetra sistemul juridic românesc și forța un dosar pe numele meu. Cred însă că România este la un nivel în care serviciile secrete ruse nu pot avea succes cu astfel de încercări de hărțuire politică, cu astfel de farse. Toate acestea s-au întâmplat după ce Interpol a refuzat în mod repetat solicitările abuzive ale Moscovei împotriva mea. Se încearcă variante noi de hărțuire, deci vorbim de o acțiune disperată a serviciilor speciale ruse”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a vorbit și despre soarta denunțului depus în România de avocații lui Veaceslav Platon. Potrivit lui,  autorităţile de la Bucureşti au spus foarte clar că nu există un dosar deschis pe numele său.

”Am primit şi eu oficial acest răspuns. Dar dacă Platon vă făcea dvs. acel denunţ, era acelaşi lucru ca şi în cazul meu, se făcea o verificare a faptelor expuse, deoarece este o obligaţie legală. Dacă se constată că faptele semnalate sunt reale şi sunt de competenţa autorităţilor române, se merge mai departe, dacă nu, se închide subiectul. Dincolo de faptul că e un denunţ bazat pe mincuni, el cu siguranţă nu are nici o legătură cu România şi avocaţii denunţătorului ştiu bine că nu va avea nici o finalitate acest dosar. Însă scopul lui a fost strict pentru show mediatic, să poată spune că eu aş avea dosar în Romania, să forțeze o investigație acolo. Lucruri slabe, cu care aceşti indivizi se ocupă de ani de zile, în speranţa că mă vor emoţiona. Nu mă emoţionează, ci mă mobilizează. Vă amintiţi şi acea plângere pe care mi-a făcut-o în România un personaj de la Jurnal Tv, care a depus denunţul ca mai apoi să-i mintă pe oameni că sunt investigat în România. Ce s-a ales şi din acea poveste? Nimic. Ei fac denunţuri ca să aibă din ce face ştiri negative despre mine, că în atâţia ani deja au epuizat subiectele”, a adăugat liderul PDM.