Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat miercuri că relansarea economică „nu va reveni de la sine” și că Federația Rusă va trebui să identifice „noi surse de creștere” și „să se reformeze” pentru a evita stagnarea, relatează realitatea.net, citată de Democracy.MD.

„Dinamica actuală arată că rezervele și resursele care făceau să funcționeze economia rusă înainte de începutul anilor 2000 nu mai funcționează ca înainte”, a declarat Putin în timpul unei reuniuni consacrate economiei, cerând „reforme structurale”.

„Creșterea economică nu va reveni de la sine”, a avertizat Putin.

Potrivit liderului rus, „dacă guvernarea nu va găsi noi surse de creștere, evoluția produsului intern brut va rămâne în jurul valorii zero și posibilitățile în domeniul social, al apărării naționale și al securității, precum și în alte domenii vor fi semnificativ limitate”.

Conform informațiilor răspândite de mass-media ruse, reformele propuse de Alexei Kudrin vizează atingerea unui nivel de creștere economică de 4%, în special prin reducerea cheltuielilor bugetare, întărind independența justiției și majorând vârsta de pensionare.