„Cabinetul pediatric mobil” a ajuns în satul Clocuşna, raionul Ocniţa. Astfel, zeci de copii au fost examinați gratuit de pediatri, în cadrul campaniei „Renaşte Moldova”, iniţiată de fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Specialiştii le-au dat sfaturi pacienţilor în cabinetul medical mobil, dotat cu echipament modern.

Părinții copiilor au rămas foarte mulțumiți, întrucât își duc rar copiii la medicul de familie, deoarece acesta vine doar de două ori pe săptămână în localitate.

„Nu este posibilitate la sat ca să vină medici specialişti ca să consulte copii. Aici medicii din sat ce ştiu ştiu, dar eu sunt de părerea că trebuie medici specialişti pentru copii. Mai ales pentru cei care au probleme grave de sănătate.”

Potrivit medicilor, de cele mai dese ori, copiii se îmbolnăvesc din cauza alimentației incorecte şi a produselor care conţin multe pesticide.

„Copiii pe care i-am examinat suferă cel mai des de amigdalită cronică, anemii, din cauza deficitului de fier, şi limbrici. Am întâlnit şi copii cu probleme ale aparatului cardiovascular”, a spus medicul pediatru Olga Țihai.

Menționăm că Campania „Renaşte Moldova – Cabinet Pediatric” a fost lansată în aprilie, de fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”.

Timp de nouă luni, copiii din ţară beneficiază de asistenţă medicală gratuită. Până în prezent, au fost examinaţi peste 4.000 de copii din peste 50 de localităţi.