Secţiile de vot s-au deschis în Marea Britanie, pentru referendumul privind rămânerea sau ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, scrie 24h.MD.

Votarea a început la circa 41.000 de secţii de pe teritoriul Marii Britanii. Circa 46,5 milioane de alegători s-au înregistrat la cele 382 de centre locale.

Potrivit Comisiei Electorale, în Anglia, numărul alegătorilor este de 38,96 milioane, în Scoţia — 3,99 milioane, în Ţara Galilor — 2,27 milioane, în Irlanda de Nord — 1,26 milioane şi în Gibraltar — 24.117 alegători.

Experţii se aşteaptă la o rată de participare la vot care va varia între 60 şi 80%, relatează DPA. Urnele se vor închide la ora 21:00 GMT.

Alegătorii vor primi un singur buletin de vot pe care este scrisă întrebarea: „Regatul Unit ar trebui să rămână membru al Uniunii Europene sau să părăsească Uniunea Europeană” (Should the United Kingdom remain a member of the European Union or leave the European Union?).

Rezultatele finale vor fi anunţate la Manchester de către Jenny Watson, ofiţerul-şef pentru numărare (Chief Counting Officer). Potrivit AFP, rezultatele ar urma să fie anunţate vineri dimineaţă.

EFE aminteşte că ultima dată în Marea Britanie a avut loc un referendum pe tema proiectului european în 1975, când 67% din electorat a fost de acord ca Marea Britanie să facă parte din Comunitatea Economică Europeană, iar rata de participare la vot a fost de 65%.