Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au promis, anul trecut, când au devenit părinţi pentru prima dată că îşi vor dona averea în următorii zece ani pentru a contribui la prevenirea şi vindecarea unor boli şi a-i asigura astfel fetiţei lor un viitor mai bun şi se pare că se ţin de promisiune.

Cei doi au făcut deja o nouă donaţie, în cadrul unui eveniment organizat la San Francisco.  „Este un obiectiv ambiţios”, a declarat Zuckerberg, anunţând această nouă donaţie din partea Chan Zuckerberg Initiative, fundaţia înfiinţată împreună cu soţia sa, Priscilla Chan.

Mark Zuckerberg consideră că această donaţie va permite fundaţiei să aibă suficiente mijloace până la sfârşitul secolului pentru a descoperi tratamente împotriva tuturor bolilor, sau de a le gestiona pe cele care în prezent sunt mortale.

Priscilla Chan, care este de profesie medic, a declarat că acest lucru nu înseamnă că nu vor mai exista copii bolnavi, dar că numărul lor se va reduce. Această investiţie este un prim efort pe care cuplul Zuckerberg speră să fie „colectiv”.