Parlamentul a îndeplinit condițiile pentru  asistența macrofinanciară stipulate în Memorandumul de înțelegere între UE și Republica Moldova. Anunțul a fost făcut la ședința Consiliului Parlamentar pentru Integrare Europeană, prezidată de președintele Parlamentului Andrian Candu, informeazăDirecția comunicare și relații publice a Legislativului.

”Astăzi a fost aprobată structura și statele de personal pentru CNA, în regulamentul Parlamentului, conform proiectului înregistrat în Parlament, va fi stipulată Comisia de control pentru finanțe publice și reglementări ce vizează Curtea de Conturi. Aceste prevederi se vor regăsi ulterior și în noul Regulament al Legislativului”, a spus Andrian Candu, citat de Moldpres. El a cerut Guvernului o listă cu proiecte cu termene clare, care urmează să fie adoptate în contextul implementării Acordului de Asociere cu UE până în iulie.

Raportul de Progres privind activitățile Parlamentului Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, elaborat cu sprijinul experților PNUD, arată un salt calitativ în implementarea Acordului de Asociere de către Legislativ. ”Este important să continuăm în același ritm”, a menționat președintele Parlamentului.

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov a prezentat acțiunile desfășurate de Parlament în domeniul integrării europene.

Ministrul Finanțelor Octavian Armașu, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, ministrul Economiei și Infrastructurii  Chiril Gaburici, precum și reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au prezentat rapoarte pe dimensiunea gestionată.

Săptămâna viitoare o delegație a Comisiei pentru Afaceri Externe și Comisiei pentru Bugete, precum și a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE vor veni în țara noastră.