Pe parcursul săptămânii trecute, serviciile municipale de profil au fost implicate în lucrări de lichidare a situațiilor de avariere pe drumurile municipale. Potrivit primarului general Ion Ceban, muncitorii din cadrul ÎM Regia „Exdrupo” au plombat cu asfalt rece gropile, formate pe carosabile ca urmare a temperaturilor scăzute și a precipitațiilor specifice timpului de iarnă. În total, s-a intervenit la peste 80 de străzi principale și secundare de pe teritoriul municipiului Chișinău.

„Concomitent, s-a lucrat la salubrizarea suprafețelor carosabile, în special la curățarea materialului antiderapant după topirea zăpezii sau a gheții, dar și a canalizării pluviale, pentru a nu admite înfundarea gurilor de captare a apelor și a asigura buna funcționare a acestora.
Totodată, au fost instalate sau înlocuite mai multe grile pluviale în locurile unde acestea au fost sustrase sau deteriorate.

Alte acțiuni au fost întreprinse în scopul întreținerii indicatoarelor rutiere, fiind restabilite sau montate noi peste 100 de unități. Tot săptămâna trecută, au început lucrările de terasament pentru construcția benzii suplimentare de viraj de la intersecția str. Calea Orheiului cu str. Studenților, în scopul fluidizării traficului rutier și neadmiterii staționării pe banda dreaptă de deplasare. Efectivul „Exdrupo” va fi implicat activ în aceste lucrări și pe parcursul săptămânii curente”, a declarat primarul.

Ceban spune că în același timp, ÎM REI „Lumteh” a executat lucrări de modernizare și întreținere a sistemului de iluminat public, pe parcursul săptămânii trecute fiind reparate circa 200 corpuri de iluminat în oraș și suburbii.

Totodată, pe bd. Dacia, au fost montate în scop de verificare și testare 12 corpuri de iluminat noi, de eficiență energetică sporită, iar altele 6 au fost instalate pe zona pietonală.

Specialiștii „Lumteh” urmează să se pronunțe asupra soluției optime, care va fi luată în calcul la proiectarea sistemului de iluminat stradal pe această stradă, care este una din cele mai importante artere ale orașului Chișinău.