Victoria Furtună s-a dovedit a fi una din primele procuroare care a documentat mai multe cazuri de corupție în rândurile procuratură organe de investigații

Procurorul Victoria Furtună, desemnată de Consiliul Superior al Procurorilor pentru funcția de procuror general interimar, s-a dovedit a fi o “ superwoman” la capitolul luptă cu corupția în rândul procurorilor. Pe canalul de Telegram “Ungureanu112” a fost distribuită o listă din cele mai notorii cazuri de rețineri a Victoriei Furtună.

« Victoria Furtună este procurorul anticorupție, care în 2016 a documentat cazul lui Vladislav Corcodel, fost șef din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor de la INI, dar și i-a prins în flagrant, pe complicii acestuia, Octavian Busuioc, fost șef de secţie la IGP, și vameşul Maxim Guzic, fratele procurororului Vladislav Guzic.

Maxim Guzic este cel care vara trecută a împușcat un tânăr într-un parc din sectorul Botanica.

Corcodel și ceilalți doi erau învinuiți într-un dosar de luare de mită de 50.000 de euro pentru mușamalizarea unui dosar de contrabandă

Vladislav Corcodel a fost reținut în decembrie 2019, la trei ani după ce a fost dat în urmărire generală, fiind bănuit de îmbogățire ilicită și corupere pasivă.

Victoria Furtună este și procurorul care în 2020 l-a reținut în flagrant pe colegul său, procurorul anticorupție, Vadim Cernițu ».

În comentarii de pe rețelele de socializare, colegii o numesc “uragan-ul” de la procuratura.

Victoria Furtună are o experiență de peste 15 ani și și-a început cariera de procuror în 2008, în cadrul Procuraturii sectorului Botanica, municipiul Chișinău. În iulie 2016  a fost numită în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Furtună este și cea care a instrumentat dosarul în care fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat la închisoare cu suspendarea pedepsei, pentru trafic de influență și abuz în serviciu. De asemenea, aceasta a instrumentat dosarul „parcărilor cu plată”, în care ex-primarul capitalei Dorin Chirtoacă era acuzat de acte de corupție.

Sursa: politics.md