Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, cere sancţionarea unui judecător pentru menţinerea abuzivă în arest a unei persoane. Alexandru Tănase a sesizat deja Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Potrivit informaţiilor, avocatul a contestat măsura arestului preventiv, deoarece în perioada arestului nu au fost efectuate niciun fel de acțiuni de urmărire penală. Mai mult, chiar şi procurorul de caz a susţinut demersul, deoarece arestul și-a pierdut actualitatea și nu mai există temeiuri care ar justifica menținerea măsurii, scrie trm.md.

Suspectul este căsătorit, are doi copii minori  şi este singurul întreținător al familiei, cu loc permanent de trai și de lucru și fără antecedente penale. Cu toate acestea, judecătorul, fără nici un motiv, a dispus amânarea pronunțării deciziei pentru o altă dată.

În concluzia demersului său, Alexandru Tănase solicită CSM ca, având în vedere gravitatea extremă a neregulilor sesizate, să dispună investigarea neîntârziată a cazului şi să aplice sancțiuni disciplinare.