Campioanele Anastasia Nichita şi Irina Rîngaci au fost premiate de primarul general Ion Ceban, în urma succeselor obținute la proba feminină a Campionatului Mondial la Lupte, categoria seniori din orașul Belgrad (Serbia), desfăşurat în perioada 10 -18 septembrie.

Pentru succesele lor remarcabile și pentru că ne reprezintă ţara cu mândrie peste hotare Anastasia Nichita, care a cucerit, în premieră, aurul mondial și titlul suprem în categoria seniori în finala Campionatului Mondial de Seniori de la Belgrad, a primit din partea municipalităţii diplomă de onoare şi 100 de mii de lei.

Sportiva deține și titlul de Campioană Mondială (tineret), de 8 ori Campioană a Europei la toate categoriile de vârstă, dintre care de 2 ori la categoria de seniori.
În prezent este Masterandă a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova.

De asemenea, Irina Rîngaci, care a fost medaliată cu bronz în cadrul aceluiași campionat, a primit diplomă de onoare şi 50 de mii de lei. Ea este o sportivă, care practică luptele din clasa a VI –a, iar, în prezent, este studentă a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova, anul II. Irina are în palmares titlul de Campioană Mondială la Campionatul Mondial de lupte greco–romane printre seniori, desfăşurat în orașul Oslo (Norvegia) în 2021.

„Totodată, câte 10 mii de lei am oferit pentru antrenorii sportivelor noastre: Tudor Cârlan şi Andrei Chiperi. Am început această tradiție anul trecut și vom continua să premiem sportivii care au rezultate bune și ne reprezintă țara.

Suntem în strânsă colaborare cu Federaţia de Lupte din Republica Moldova şi ne propunem ca împreună să organizăm anul viitor un turneu de amploare. La fel vrem să implicăm în acest gen de sport atât tinerii din Chişinău, cât şi din suburbiile oraşului şi chiar să organizăm competiţii între localităţi”, a precizat Ceban.

Edilul spune că în ultimii trei ani municipalitatea a investit peste 16 milioane de lei în promovarea sportului în instituțiile educaționale, organizarea și susținerea mai multor campionate sportive.