Petru Iarmaliuc este cel, care se ocupă de dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit declarației de avere, depusă de magistrat la Autoritatea Națională de Integritate, în 2021, Iarmaliuc a avut un venit de 325 177 lei și a primit mai multe daruri generoase, precum bani, o casă, un lot de pământ și încă un imobil.

Intravilanul, pe care procurorul l-ar fi dobândit prin contract de donație ar costa 17 368 de lei. Un imobil de aproape 33 de metri pătrați, primit în dar de Iarmaliuc, este evaluat la doar 8741 de lei. Tot anul trecut, Petru Iarmaliuc a primit în dar și o casă de 44 de metri pătrați evaluată la 8627 de lei.

Petru Iarmaliuc susține că a primit o donație de 24 de mii de lei de la o persoană pe nume Ludmila Iarmaliuc. De altfel, procurorul, anual, declară că primește donații în bani de la rude sau alte persoane. Procurorul mai deține o cotă parte la compania SRL „Tocardo-Agro”, domeniul de activitate fiind cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.