MoldovaGaz a depus o cerere către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică pentru a revizui tarifele la gazele naturale. Furnizorul a prezentat un raport de venituri și cheltuieli prognozate, în baza căruia vor fi calculate noile tarife. Furnizorul de gaze a cerut reducerea cu 11,4 la sută.

Documentele sunt disponibile pe site-ul ANRE, iar publicul are la dispoziție 15 zile lucrătoare ca să le studieze și să vină cu recomandări. Ieri, premierul  Pavel Filip a anunţat că tariful poate fi redus cu până la 20 la sută, iar acest lucru să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Şeful Executivului a declarat că a discutat în acest sens cu reprezentanţii de la Moldovagaz şi cu cei de la ministerul Economiei, scrie publika.md.

Concluziile se bazează pe analiza activităţii furnizorului, inclusiv evoluţia preţului la gaze pe piaţa internaţională. În prezent, consumatorii casnici care folosesc lunar până la 30 de metri cubi achită 5,89 lei pentru un metru cub, iar pentru consum mai mare – 6,13 lei.