Pompierii au iniţiat o campanie de avertizare a şoferilor care parchează în preajma blocurilor de locuit și blochează astfel accesul autospecialelor în caz de posibile situaţii excepţionale. În același timp, conducătorii auto şi membrii asociaţiilor de locatari se plâng că nu au suficiente locuri de parcare.

Solicitată de agenţie, Liliana Pușcașu, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), a precizat că acţiunea se desfăşoară în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare și are drept scop sensibilizarea șoferilor iresponsabili.

“Prima acțiune de preîntâmpinare a şoferilor avut loc în sectorul Botanica al municipiului Chișinău, unde zeci de mașini au zădărnicit accesul echipajelor de urgență. Pompierii și polițiștii au avertizat verbal conducătorii auto din preajma blocurilor din străzile Traian, Decebal, Cuza Vodă, Independenței, Valea Trandafirilor și Burebista. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă conducătorii auto să nu parcheze mașinile în imediată apropiere de blocuri și să asigure accesul deschis pentru intervenții. În caz contrar acțiunea serviciilor de urgență poate fi tergiversată, iar persoanele care au nevoie de ajutor sunt puse în dificultate. Acțiunea pompierilor va continua și în alte sectoare ale capitalei, dar și în alte orașe din țară”, a spus Puşcaşu, citată de Moldpres.