Deputații PAS au elaborat un proiect de lege prin care se propun noi temeiuri de concediere a salariaților.

Autorii ”modernizării” Codului Muncii, propun ca la articolul 86, care stipulează motivele concedierii, să mai fie adăugat un punct și anume: concedierea pentru lipsă de performanță.
”Astăzi, în Republica Moldova, e imposibil să dai pe cineva afară pentru lipsă de performanță. Nu prevede Codul Muncii o posibilitate de a face acest lucru și noi îl introducem într-o manieră similară cu prevederile Codului Muncii din România, în așa fel în care angajatorul, conform unui Regulament intern privind performanța angajatului, dacă angajatul nu îndeplinește obiectivele setate, să poată să îl concedieze. Considerăm că lucrul acesta este important pentru ca să avem o responsabilizare a tuturor. Productivitatea e importantă. E crucial să avem o economie în dezvoltare și toată lumea să fie responsabilă pe deplin la locul de muncă”, a declarat unul din autorii proiectului, deputatul Dan Perciun.
Proiectul mai prevede instituirea unei noi sancțiuni disciplinare aplicate salariaților ”pentru îndeplinirea nesatisfăcătoare a sarcinilor”.
Documentul urmează să fie supus unor consultări larg cu toate părțile implicate.