Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, o acuză pe fondatoarea TV8, jurnalista Natalia Morari, că „a trecut de partea opoziției”, dacă până acum era susținătoare a guvernării. Acuzațiile au fost lansate, după „mărturisirea” acesteia de aseară pe Facebook.

Dumitru Alaiba, deși s-a arătat deranjat de faptul că, radical Natalia Morari și-a schimbat părerea și opinia față de unele persoane pe care anterior le blama, susține că „nu e primul și ultimul caz, care se înregistrează” și ca toate celelalte „vor fi trecute cu vederea”.

„În fiecare zi, fiecare din noi ia decizii cu care trăim toată viața mai departe. Unele-s mai mari, altele mai mici. Unele se dovedesc a fi corecte, altele greșite. Iei decizia o dată, dar trăiești cu ea toată viața. Nu e primul și, cu siguranță, nu e ultimul fost aliat care trece de partea cealaltă. Chiar și pentru viața mea lista lor e lungă. Foarte lungă. Niciodată în asemenea cazuri nu am simțit „dezamăgire” sau „șoc”. Doar am întors pagina, în liniște. Nici gust amar nu am simțit. Am uitat de ei și am continuat să fac ceea în ce cred. Nu e primul și nu e ultimul reprezentant al societății civile care trece de partea cealaltă – își schimbă radical discursul și, ai putea spune, își trădează valorile pe care le proteja ieri. Și din ăștia avem mulți. Mulți foști ONG-iști promițători care s-au schimbat peste noapte. S-au corupt”, consideră Alaiba.

Deputatul afirmă că, „e ușor să treci de partea cealaltă, însă să vii înapoi, practic e imposibil”.

„Nu e nici primul și nici ultimul jurnalist care trece de partea cealaltă. Avem mulți și aici. Of, dar mulți mai avem aici. Iar despre trecut de partea cealaltă, o să zic un lucru. Să treci încolo e ușor. Te primesc cu plăcere. Să treci înapoi e practic imposibil. Și nimic, absolut nimic în lumea asta nu se învârte în jurul unui singur om. Cu atât mai mult un post de TV nu se învârte în jurul unui om. Așa că, viața continuă. Lupta continuă”, conchis parlamentarul.

Amintim că, ieri seara, 11 septembrie, Natalia Morari a făcut o postare pe pagina ei de Facebook, pe care a întitulat-o „Ultimul manifest”, unde și-a expus „oful”, luându-i apărarea lui Veaceslav Platon, cerându-și scuze de la procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și chiar și-a permis să-i aducă „elogiu muncii sale”. De asemenea, jurnalista s-a destăinuit până la final și a pus în discuție și relația pe care se presupune că a avut-o cu fostul deputat Chiril Lucinschi.