În contextul acțiunilor de promovare a valorilor naționale, dar și promovarea imaginii orașului Chișinău peste hotarele țării, în perioada 29 aprilie – 3 mai, primarul general Ion Ceban a participat la Bruxelles la cea de-a XVI-a ediție a Festivalul ,,Balkan Trafik” unde a evoluat Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”.

Potrivit edilului, festivalul are drept scop promovarea culturii prin muzică, ateliere de dans, artă stradală, expoziție foto, întâlniri cu tinerii ambasadori europeni din Balkani, precum și expoziții de vinuri și bucătărie regională.

„La festival, 150 de artiști din mai multe țări și-au dat întâlnire pe marea scenă din inima Bruxelles-ului, în centrul Grand – Place. Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de a vedea, auzi, petrece pe ritmuri și cu artiști de diferite culturi. Municipiul Chișinău și Republica Moldova are mulți oameni valoroși, iar cultura și tradițiile noastre trebuie să fie promovate și cunoscute. Ne dorim ca acest început de colaborare să aibă continuitate”, a declarat Ceban.

Primarul a mulțumit partenerilor de la Bruxelles, în special organizatorilor Festivalului „Balkan Trafik” pentru invitație și oportunitatea de a participa la un astfel de eveniment de importanță culturală.