Poliţa de asigurare medicală poate fi cumpărată la preţ redus, începând de astăzi, 29 decembrie şi până pe 31 martie 2018. Persoanele beneficiază de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea poliţei, ce a rămas la preţul de anul trecut – 4056 de lei.
Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1014 lei la agenţiile teritoriale ale CNAM, scrie trm.md.
La rândul lor, fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2028 de lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală. Plata va putea fi efectuată la orice oficiu poştal sau la reprezentanţele teritoriale ale CNAM.

Şi persoanele fizice care vor demonstra că s-au aflat peste hotarele Republicii Moldova mai mult de 183 de zile calendaristice pe parcursul anului bugetar beneficiază de reduceri în cazul asigurării în primele trei luni ale anului 2018.

Notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti şi mediatorii neangajaţi şi neasiguraţi de Guvern vor achita prima în mărime integrală, adică 4056 lei. Plata poate fi efectuată la orice bancă sau agenţie teritorială (AT) a CNAM, cu confirmarea ulterioară a plăţii la AT.