Odată cu ieșirea elevilor în regim online, accesările pe, www.educatieonline.md au crescut de trei ori pe parcursul zilei de ieri.
Primarul general Ion Ceban spune că se bucură că biblioteca digitală poate fi utilă copiilor, profesorilor și părinților în perioada învățământului la distanță.

www.educatieonline.md conține 7674 de lecții video: 4512 în limba română și 3162 lecții în limba rusă la disciplinele de bază, pentru clasele 1-12.

Elevii pot viziona lecțiile de acasă, împreună cu familia, accesând link-ul www.educatieonline.md , fără a fi necesar să se logheze sau să-și creeze un cont.

Cadrele didactice pot expedia link-urile lecțiilor ca suport pentru tema pentru acasă, recapitulare, pregătirea pentru teste, examene și evaluări, fortficarea cunoștințelor acumulate. Linkurile pot fi plasate în grupurile create pentru elevi și părinți pe orice rețea de socializare sau telefonie mobilă: Google Classroom, Viber, Messenger, Telegram, etc”, a declarat edilul.

Lecțiile video sunt însoțite și de activități interactive sub forma unor jocuri virtuale.

„Elevii care nu au acces la internet, pot accesa lecțiile de la TV, din grila disponibilă prin Rețeaua națională Radiocom. Adițional la lecțiile în baza curricumului școlar, pe site au fost plasate multe alte materiale suplimentare”, a conchis Ceban.

Biblioteca digitală, www.educatieonline.md creată de Primăria Chișinău la începutul pandemiei Covid, continuă să se dezvolte. Biblioteca a ajuns la milioane de vizualizări și interacțiuni, mii de vizitatori activi în țară și peste hotare!