Guvernarea PAS continuă să ascundă prețul la energia electrică procurată din Ucraina. Marți, 31 mia, vicepremierul Andrei Spînu a scris pe pagina sa de Facebook că Energocom va semna un contract cu EnergoAtom, dar nu a precizat care este prețul negociat.

“Energocom a prelungit contractul pentru încă o lună la prețul de 59.90 USD/MWh cu MGRES. Suplimentar, Energocom va semna un contract de livrare a 30% de energie în bază cu EnergoAtom (companie de stat ucraineană). Prețul mediu ponderat al energiei electrice pentru luna iunie va fi de aproximativ 65.03 USD/MWh”, a scris Andrei Spînu.

Luni, în cadrul unei emisiuni, președintele țării, Maia Sandu, a fost întrebată dacă nu este posibil ca Moldova să procure energie electrică din Ucraina la un preț mai mic, decât cel oferit de centrala de la Cuciurgan.

“În Ucraina este mai scump, nici Ucraina nu ne poate furniza contracte pe termen lung, sunt contracte pe termen scurt. Ucraina este gata să ne vândă la prețul intern, dar la acest preț se adaugă tranportul și se primește mai scump”, a declarat Maia Sandu.