Mulțumiri din partea Primarului general Ion Ceban pentru toți angajații primăriei și polițiști, care au lucrat în zilele de sărbători, au ținut orașul curat și sigur. Edilul spune că mai este mult de lucru și va lua la puricat șantierele, unde se duc lucrări de reabilitare și reparație.

„Vreau să aduc sincere mulțumiri tuturor angajaților dar și polițiștilor care în aceste zile au avut grijă de oraș și ordinea publică. Avem mult de muncit în continuare, iar conlucrarea, implicarea și dedicația o simte fiecare locuitor și oaspete al capitalei.

Chiar de mâine reluăm inspecția în teren, echipe ale primăriei, viceprimari, consilierii mei pe diverse domenii, șefi de direcții, pretorii și alți angajați vom merge în toate sectoarele, la toate proiectele, pentru a discuta cu oamenii și a vedea unde putem interveni primordial. Din această lună avem inițierea altor noi proiecte de infrastructură și asta bucură, indiferent de greutățile cu care ne confruntăm, piedicile care ni se pun de la conducerea Țării și contrar scumpirilor din ultima perioadă”, a punctat Ceban.

De precizat că pe banda suplimentară de virare din intersecția str. Calea Orheiului cu str. Studenților s-au făcut lucrări de pavare a zonei pietonale, care sunt pe final. Urmează așternerea stratului de uzură pe carosabil și amenajarea unei insule de refugiu pentru pietoni.

Pe str. 27 Martie 1918, au început lucrările de asfaltare, concomitent cu cele de amenajare și compactare a pietrișului. Din păcate, în procesul de lucru pe această stradă ne confruntăm cu situații când structurile de mediu creează impedimente la amenajarea unor trotuare sigure pentru pietoni, prin ne-emiterea actelor permisive pentru defrișarea arborilor care cresc nemijlocit pe trotuar, pietonii fiind nevoiți să ocolească, circulând pe carosabil. Este o abordare incorectă, deoarece siguranța oamenilor trebuie să aibă prioritate”, a declarat Ceban.

Primarul spune că la parcarea de captură din str. Ghidighici, continuă lucrările de decapare și evacuare a solului. În paralel, săptămâna curentă vor fi executate lucrări de instalare a sistemului de iluminat (pozarea cablurilor și montarea pilonilor).

Bd. Dacia este supus lucrărilor de reabilitare. Au început lucrările de plombare a carosabilului, după care va fi aplicat tratamentul bituminos de tip Slurry Seal pe întreaga stradă. În acest an, pe bd. Dacia vor demara și lucrările de amenajare pe tronsoane a trotuarelor, dar și cele de modernizare a iluminatului stradal și pietonal.