Din numărul total de 32 956 de infracţiuni comise în 2017, peste 20 la sută au fost săvârşite din cauza consumului de alcool. Dependenţa de alcool şi impactul social al acestuia au dus la infracţiuni familiale, sociale şi patrimoniale. Harta consecinţelor consumului de alcool pe teritoriul Republicii Moldova a fost prezentată, astăzi, în premieră, de Inspectoratul General al Poliţiei (IGP), relatează trm.md.
„Din numărul de șapte mii de infracțiuni comise în stare de ebrietate, 119 sunt infracțiuni contra familiei și a minorilor, 115 sunt infracțiunile din sfera relațiilor familiale, 141 sunt infracțiuni patrimoniale. Peste șase mii de infracțiuni sunt comise în domeniul transportului, unde predomină șofatul în stare de ebrietate”, a menționat șeful Direcției generale securitate publică a IGP, Marin Maxian.

În același timp, raioanele din regiunea centru a țării, atestă cele mai multe infracțiuni comise în stare de ebrietate, iar în municipiul Chișinău cifra ajunge la 819 infracțiuni.

Harta a fost elaborată cu scopul informării și responsabilizării comunității, societății civile și autorităților competente cu privire la consecințele consumului alcool.