Reguli dure pentru toți șoferii care vor fi prinși băuți la volan. Din data de 14 decembrie 2018, poliția va lua pe loc toate permisele conducătorilor auto care vor fi prinși în stare de ebrietate, scrie publika.md.

Legea intră astăzi în vigoare cu noile modificări al Codului Contravențional și Penal. Astfel, șoferii care vor urca la volanul mașinii în stare de ebrietate, vor rămâne fără permise de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești.

Conducătorii auto își vor putea recupera permisul de conducere doar după ce vor susține un examen și vor frecventa un program antialcoolic și antidrog.

La 14 septembrie, a fost publicat în Monitorul Oficial legea privind instituirea unui mecanism integru de combatere a fenomenului de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Potrivit modificărilor, şoferii prinşi beţi la volan, nu vor mai primi un permis de conducere provizoriu, până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti.

De asemenea, se introduce o  nouă pedeapsă  în legea penală de anulare a permisului de conducere. Astfel, șoferii vor putea obține un permis de conducere abia peste patru ani de la sentință definitivă, după ce susțin repetat examenul auto (proba teoretică și practică) și asta doar după ce prezintă certificatul privind instruirea anti-alcool. Programul probațional obligatoriu anti-alcool, realizat de Inspectoratul Național de Probațiune, va fi de 20 de ore și va costa 4000 lei.