Comisia guvernamentală pentru integrarea europeană s-a întrunit ieri în ședință în contextul participării delegaţiei Republicii Moldova la reuniunea Comitetului de Asociere RM-UE, preconizată pentru 29 noiembrie curent, la Bruxelles, a relatat pDirecţia comunicare şi protocol a executivului.

Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că este important să se valorifice la maximum această ocazie pentru a informa instituţiile europene despre acţiunile întreprinse pentru realizarea angajamentelor asumate, în urma concluziilor operaţionale adoptate la reuniunea Comitetului de Asociere de anul trecut. „Noi nu avem altă cale și alt obiectiv decât integrarea Republicii Moldova în UE”, a menționat premierul, citat de Moldpres.

În cadrul şedinţei, au fost trecute în revistă acţiunile prioritare privind implementarea angajamentelor asumate în procesul de integrare europeană. În mod special au fost examinate subiectele care urmează să fie abordate în cadrul reuniunii.

De asemenea, la începutul săptămânii viitoare o delegaţie a Serviciului European pentru Acţiune Externă şi a Comisiei Europene va veni în vizită de lucru la Chișinău. În cadrul acesteia, vor fi abordate chestiuni prioritare în dialogul politic RM-UE.