Moldova a avut contribuția sa în Victoria asupra fascismului și noi trebuie să-i comemorăm pe eroii noștri, a declarat vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș.
Reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au declarat că vor participa la Marșul Victoriei și Regimentul nemuritor, care va fi organizat în data de 9 mai de Comitetul Național Coordonator ”Victoria”. Membrii fracțiunii au îndemnat toți cetățenii, cărora nu le este indiferentă această dată istorică, să participe la eveniment, care v începe la ora 9:30 în PMAN.
”Pentru Republica Moldova ziua de 9 Mai este o zi deosebită. Această dată nu are un caracter militar, ci este o sărbătoare trăită personal de fiecare. De-a lungul anilor aceste acțiuni s-au desfășurat pașnic. Marșul Victoriei a consolidat cetățenii, pentru că în această zi a fost înfrânt cel mai mare rău din istoria omenirii. Nimic nu se va schimba nici în acest an. Suntem siguri, că acest Marș se va desfășura în conformitate cu toate regulile de păstrare a ordinii publice. Nimeni nu va reacționa la posibilele provocări. Suntem siguri, că la fel ca și în anii precedenți, la eveniment vor participa zeci de mii de oameni care vor comemora eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Republica Moldova a avut contribuția sa în Victoria asupra fascismului și noi trebuie să-i comemorăm pe eroii noștri”, a declarat deputatul.
În data de 9 Mai, de Ziua Victoriei asupra fascismului, la Chișinău, va fi organizat Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul nemuritor”. Evenimentul a fost anunțat de Comitetului Național Coordonator ”Victoria”. Acțiunea își va lua startul în Piața Marii Adunări Naționale și va continua până la Complexul Memorial ”Eternitate”.