Pentru a diminua riscul infectării cu COVID-19 în transportul public, troleibuzele din capitală sunt dezinfectate după fiecare cursă. Despre acest lucru a scris pe pagina sa de facebook, primarul general, Ion Ceban.

Astfel, procesul de dezinfectare a troleibuzelor, după fiecare cursă, va fi asigurat de autoturismele din gestiunea Regiei transport electric, dotate cu soluții dezinfectante și tot echipamentul necesar (pulverizator, mănuși, măști de protecție, combinezon de protecție chimică, respirator, lavete, etc.).

,,Se efectuează aerisirea și dezinfectarea barelor de sprijin, mânerelor scaunelor și ușilor în salonul unităților de transport; dezinfectarea troleibuzelor cu ajutorul pulverizatoarelor; suplinirea dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pentru mâini pe bază de alcool, pentru călători; dotarea personalului liniar cu echipament de protecție (măști de protecție). La fel este instruit şi personalul liniar şi îndemnat să comunice cu pasagerii, în vederea normelor impuse pe timp de pandemie, inclusiv întru prevenirea supraaglomerării unităților de transport.

Unitățile de transport din cadrul parcurilor de troleibuze sunt igienizate și dezinfectate în mod continuu pentru a diminua răspândirea 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗, iar salubrizarea și dezinfectarea totală a troleibuzelor se efectuează de 2 ori pe zi”, a menţionat Ion Ceban.

În procesul salubrizării și dezinfectării troleibuzelor sunt implicate 60 de persoane din cele 3 Parcuri ale RTEC.