Centrala electrică de termoficare ale S.A. „CET-Nord” solicită ANRE să majorarea prețului la energia electrică și cea termică. Furnizorul a depus la regulator solicitarea de creștere a tarifelor, motivând cererea prin majorarea cheltuielilor pentru gaz, amortizarea mijloacelor fixe, creșterea altor cheltuieli.
Astfel, CET-Nord cere o majorare a prețului la electricitate cu 1,20 de lei pentru un kWh, de la 2,08 lei la 3,28 de lei.
Prețul pentru energia termică urmează să crească cu 406 pentru o gigacalorie, de la 1834 de lei la 2240 de lei.
Ultima dată, ANRE a majorat tarifele la energia electrică și termică livrate de CET-Nord în ianuarie 2022.
În ajun și ÎCS „Premier Energy” a anunțat că este în proces de analiză cu privire la ajustarea prețului de furnizare, după ce a semnat acordul adițional la contractul de achiziție a energiei electrice cu furnizorul „Energocom” ce prevede procurarea a 30 % din volumul necesar al energiei electrice în perioada 12-31 mai 2022, la prețul de 84,74 dolari/MWh ce va fi asigurat de la UKRHydroenergo. Potrivit „Premier Energy”, prețul de achiziție a energiei electrice, conform noului contract, este cu aproape 25 de dolari mai mare decât cel semnat cu Centrala de la Cuciurgan.
Ultima majorare a tarifului la energie electrică livrată de Premier Energy a fost efectuată din 1 aprilie. Prețul a crescut de la 1,51 lei la 2,17 lei pentru un kWh. Tot atunci a fost majorat și prețul la electricitate livrată de compania ”Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Prețul pentru un kWh s-a majorat de la 2,04 la 2,51 lei.