România implementează în Republica Moldova importante proiecte de dezvoltare, menite să contribuie la ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor. Indiferent de situaţia politică de la Bucureşti sau Chişinău, acestea se derulează conform planului stabilit. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul României în ţara noastră, Daniel Ioniţă, într-un interviu pentru Radio Moldova Actualităţi.
„Sunt multe proiecte care au o istorie, au un prezent și cu siguranță au un viitor și acestea vizează în special aspectele de natură strategică, menite să racordeze ireversibil Republica Moldova la spațiul european de valori și la infrastructura economică europeană. Cu alte cuvinte, sunt necesare progrese în perioada următoare în ceea ce privește proiectele de interconexiune energetică. Este nevoie să acționăm împreună pentru a spori interconectarea pe infrastructura rutieră și de transport între România și Republica Moldova. De ce nu să construim mai multe poduri peste Prut, să modernizăm punctele de trecere a graniței”, a declarat Daniel Ionița.

Oficialul a mai menționat că la momentul de față România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar anul trecut, schimburile bilaterale dintre cele două țări a depășit cifra de 1 miliard de dolari.

„Este o cifră onorantă, dar potențialul este unul major și trebuie în continuare să acționăm pentru a spori oportunitățile existente, date nu numai de apropierea noastră geografică, dar și de apropierea dintre țările noastre. Eu cred că Republica Moldova reprezintă o prioritate strategică pentru autoritățile românești. Fac această afirmație bazându-mă pe experiența ultimilor ani. Vă pot spune că indiferent de culoarea politică a Guvernelor de la București, Republica Moldova s-a numărat printre prioritățile maxime pe care le-am urmărit. Moldova este principalul beneficiar de asistență oferită constant de România din 2007 încoace”, a mai spus Daniel Ionița, citat de trm.md.