Procurorul Petru Iarmaliuc, cel care instrumentează dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu are pregătirea necesară și este dirijat, din spate, de către un păpușar. Opinia a fost expusă de către jurnalistul Valeriu Reniță, pentru NTV Moldova.

„Pregătirea lui profesională sigur că nu este pentru acest dosar, dar a fost ales special, pentru ca să fie presat și dirijat din spate. Există, ca întotdeauna, un păpușar și defapt tot ce se întâmplă azi în justiția moldovenească este după regulile vechiului păpușar. Scopul acestui dosar este ca să înlăture liderii opoziției, pentru ca să-și continue PAS, care vrea să-și subordoneze toate instituțiile de stat și de fapt să instaureze aici, în Moldova, un fel de dictatură. Pot să mai adaug doar că ceea ce se întâmplă azi în justiția moldovenească provoacă doar dezamăgire și rușine”, a spus Reniță.

Precizăm că Petru Iarmaliuc a venit în Procuratura Anticorupție în anul 2017, în funcția de consultant, când instituția era condusă de către controversatul procuror Viorel Morari. În 2019, Iarmaliuc devine procuror în Procuratura Generală.