Proiectul acordului a fost discutat în cadrul vizitei de lucru a delegaţiei Comisiei politică externă şi integrare europeană a R. Moldova la Parlamentul Republicii Italiene, unde au avut loc întrevederi cu reprezentanţii Senatului şi Camerei Deputaţilor a legislativului italian, notează Radio Chișinău.

Potrivit INFOTAG, care face referire la serviciul de presă al Parlamentului, Chișinăul a reiterat interesul R.Moldova în încheierea acestor acorduri, având în vedere numărul mare de muncitori moldoveni în Italia şi în contextul realizării obiectivului de protejare a intereselor comunităţii moldovenilor aflaţi peste hotare.

La fel, părţile s-au pronunţat pentru extinderea şi avansarea relaţiilor comercial-economice moldo-italiene, în contextul în care Italia se plasează pe locul 2 după volumul investiţiilor străine directe în R. Moldova şi este al doilea partener comercial al ţării noastre, după România.

Vizita de lucru la Parlamentul Republicii Italiene are loc în contextul preluării bunelor practici parlamentare şi schimbului de experienţă între comisiile de profil din Parlamentul R. Moldova şi Parlamentul italian, precum şi al promovării eforturilor Moldovei de încheiere a acordurilor bilaterale de protecţie socială a cetăţenilor moldoveni aflaţi în Italia.