Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adela Răileanu, atrage atenția că raportul de activitate al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media întârzie cu două luni. Astăzi, în plenul Parlamentului, Răileanu a cerut ca acest raport să fie prezentat, așa cum este scris în lege.

“Avem aici un ceas, păcat că nu avem și un calendar. Citire din Codul serviciilor media audiovizuale, articolul 45, atribuțiile Consiliului de supraveghere și dezvoltare, litera m: Consiliul de supraveghere și dezvoltare prezintă Parlamentului raportul anual de activitate până la data de 1 februarie a anului următor celui de gestiune. Azi suntem la data de 31 martie, au trecut 2 luni, nu s-au respectat termenii, vreau să știu dacă totuși va fi prezentat acest raport și când și de ce nu s-a respectat termenul”, a declarat deputatul socialist.

În replică, președintele Comisiei de profil, deputatul PAS, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a declarat că toate rapoartele sunt la Comisie și vor fi prezentate.

“În articolul 45 scrie că raportul se prezintă Parlamentului, or Parlamentul nu este Comisie”, a precizat Adela Răileanu.

Potrivit articolului 45 din Codul serviciilor media audiovizuale, Consiliul de supraveghere și dezvoltare prezintă Parlamentului raportul anual de activitate pînă la data de 1 februarie a anului următor celui de gestiune și asigură transparenţa propriei activităţi.