În cadrul unui live de pe pagina sa de Facebook, liderul Partidului ”Democrația Acasă”, Vasile Costiuc a ținut să dezvăluie în premieră că ex-consilierul Președintelui Maia Sandu, Sergiu Tofilat primea câte 50 de mii de dolari pe lună de la compania energetică moldo-rusă – ”MoldovaGaz”.

„Întrebarea e către doamna Președinte Maia Sandu: dacă doamna Președinte Maia Sandu o știut că, pe timpul când Tofilat era consilier la Maia Sandu, gurile rele spun că primea câte 50 000 de dolari pe lună de la MoldovaGaz. De ce oare?”, se întreabă Vasile Costiuc.

În context, politicianul a ținut să presupună că Tofilat ar fi primit acele sume grase de bani pentru ca să tacă și pentru ca să lobeze interesele cuiva aparte.

Reamintim că, Sergiu Tofilat, expert în energetică și membru al Partidului Schimbării, l-a lovit în trecut cu pumnii în față și l-a dat cu capul de scaun pe fostul viceministru MAI, Ghenadie Cosovan. Totul a pornit după ce utimul a vărsat peste Tofilat un pahar cu apă în timpul unei emisiuni la postul de televiziune JurnalTV, pentru că l-ar fi numit „lepădătură”.

La un moment dat, în timp ce cei doi polemizau, Sergiu Tofilat l-a numit „lepădătură” pe Ghenadie Cosovan. În replică, ex-viceministrul de Interne a luat de pe masă paharul cu apă şi l-a stropit pe Tofilat peste faţă. Tofilat nu şi-a putut stăpâni nervii şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe Cosovan, după care l-a apucat de gât şi l-a trântit la pâmânt.