O delegație a Ambasadorilor Păcii de la Centrul Internațional Nizami Ganjavi din Baku au venit în vizită la Centrul municipal de plasament temporar al refugiaţilor, de colectare și distribuire a donațiilor, Lukoil.

Primarul general Ion Ceban spune că a avut onoarea să discute şi să arăt munca pe care o face municipiul Chişinău pentru a gestiona criza refugiaţilor, deja de patru săptămâni 24/24.

„Actualmente, la Centrul de plasament de la Lukoil sunt cazaţi 47 de refugiaţi, capacitatea centrului fiind de 250. Accent în prezent punem pe distribuirea pachetelor cu produse de primă necesitate refugiaţilor cazaţi în centrele de plasament, dar și celor care se află în alte locații și familii.

Zilnic la Centrul de la Lukoil vin sute de oameni, refugiaţi din Ucraina, cu lista produselor de care au nevoie, iar angajații noștri împreună cu voluntarii le eliberează produsele necesare. Totodată, în fiecare zi aici le sunt asigurate câte 200 de prânzuri calde persoanelor refugiate”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că Primăria s-a mobilizat în timp record. „Am amenajat la Centrul de la Lukoil un punct de înregistrare a refugiaţilor, spaţii separate cu paturi şi albituri, am reorganizat depozitul unde primim donaţii de produse alimentare, de igienă sau plăpumi, perne şi albituri. La fel, am amenajat corturi pentru ca refugiaţii să aibă unde mânca sau să se odihnească.

Avem şi un punct medical care este la dispoziţia refugiaţilor. Chiar astăzi în ajutor ne-au venit câţiva medici din Israel care se află în Chișinău. În paralel, pentru copii sunt organizate diferite activităţi educative şi distractive”, a precizat edilul.

Edilul a mulțumit celor care sunt alături şi vin cu diferite donaţii pentru refugiaţii care ajung în capitală.