Reformele trebuie făcute de dragul cetăţenilor, nu de dragul Bruxelles-ului, iar Bulgaria va susţine în continuare parcursul european al Moldovei. Declaraţia a fost făcută de către ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva, după întrevederea cu omologul său moldovean, Andrei Galbur, relatează Mesager.
„Noi am avut o relaţie excelentă pe toate dimensiunile, în continuare trebuie să încurajăm mediul de afaceri pentru a spori relaţiile comerciale dintre ţările noastre. Bulgaria va deţine Preşedinţia în Consiliul European începând de anul viitor, iar acest lucru va consolida şi mai mult relaţiile noastre, deoarece Bulgaria a fost mereu un susţinător solid al Parteneriatului Estic, inclusiv al Moldovei”, a declarat Ekaterina Zaharieva, citată de trm.md.

Oficialul bulgar se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, iar mâine urmează să participe la inaugurarea Consulatului general al Bulgariei la Taraclia.

„Semnificaţia acestei vizite este că împreună cu ministra Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria mâine vom merge la Taraclia pentru a inaugura Consulatul general al Bulgariei. Comunitatea bulgară care locuieşte în raionul Taraclia a fost de secole susţinătoare a acestor relaţii şi în aceşti 25 de ani şi-a adus contribuţia în dezvoltarea Republicii Moldova şi respectiv în avansarea în parcursul său european”,  a spus ministrul de Externe, Andrei Galbur.