Ministerul Mediului și-a șters picioarele de Stația de Epurare. Cel puțin cu așa critică a venit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău.

„Mai țineți minte câtă muncă am depus echipa primăriei să putem finisa proiectul de modernizare a Stației de epurare. Să ducem la bun sfârșit acel contract cu probleme încheiat încă în 2012. Deoarece problema Stației de Epurare nu este doar a Chișinăului, este a Republicii, dar cumva toți de fiecare dată s-au spălat pe mâini. Mai grosolan și neprofesionist ca actuala conducere la Ministerul Mediului nu am întâlnit.

Și anume, Consiliul de Administrație a Fondului Ecologic Național a reziliat Contractul de finanțate a Proiectului de finanțare a Puroluzei, tratare a nămolului prin Metoda de piroliza, costul de 100 mln lei ce presupunea micșorare cantității de nămol ce ajunge la Stația de Epurare.

Și atenție, decizia a fost luată în luna aprilie în data de 12, iar pe noi adică Primăria Chișinău, Ministerul mediului nea-a anunțat în data de 8 iunie. Cât de neprofesionist trebuie să fie cei care stau acolo. Dar, cum spuneam. Primăria nu are terenuri la infinit unde să depoziteze aceste tone de nămol sau să înțeleagă și cei de la Ministerul Mediului (de rahat) și știu că dorința lor cea mai mare este să nu fie rezolvată această problemă și în oraș să înceapă din nou să pută”, a punctat Ceban.
Edilul spune că acesta este scopul celor de la Guvernare, care nu se gândesc la oameni, dar cum să îi facă rău primarului.

„Stimați locuitori vreau să vă spun că în tot acest timp, echipa primăriei a trimis scrisori, a apelat direct către Doamna Ministră Cantaragiu, am solicitat ședințe pentru a le spune și explica dacă nu cunosc, iar ei ca lașii au procedat. Știind că au reziliat contractul nici măcar nu ne anunțau oficial. Și astfel de decizii incompetente ați luat și în alte primării. Nu aveți treabă cu domeniul. Tare frumos mai vorbeați când erați toți în ONG-uri. Curgea miere, acum ca trântorii ceia, produceți altceva necomestibil”, a conchis edilul.