Niciodată Chișinăul nu a fost așa de prezent pe agenda externă. La această concluzie a ajuns primarul general Ion Ceban în urma vizitelor făcute în România, dar și alte state. Ceban afirmă că promovarea orașului și colaborarea pe extern este foarte importantă.

„Realizarea proiectelor și atunci când avem nevoie de susținere tehnică, sigur că apelăm la prietenii noștri. Nu putem fi un oraș care trăiește și se fierbe doar în problemele la nivel local. Dacă nu vom persevera, nu vom înainta, învăța și crește, de unii singuri nu ne vom putea dezvolta. Și nu am de gând să mă opresc să promovez Chișinăul și să atrag cele mai bune practici, să primesc ajutor pentru Chișinău”, a precizat edilul.

Ceban spune că în urma vizitelor, Chișinăul va avea mai multe de câștigat: Cluj Napoca este gata să  ofere documentele scrise ce ne-ar permite aplicarea lor și preluarea de practici astfel ca să nu pierdem timp. La fel mai mulți copii, tineri și studenți vor merge meargă în vizite de studii.

Edilul a mai punctat că unele orașe vor oferi ajutor în reabilitarea mai multor parcuri din capitală.

„Ne va fi oferit ajutor pentru reconstrucția unui Parc din sectorul Botanica. Ne propunem reabilitarea Muzeului Grigore Vieru. Au fost profesorii noștri pentru schimb de experiență în unele orașe. Urmează circa 100 de copii să meargă  în vizite la Odesa. Sankt Petersburgul ne ajută la realizarea Planului Strategic de Dezvoltarea a Chișinăului. Cu Sibiu ne dorim încheierea unui acord de înfrățire ca să putem crea mai multe lucruri. Și oriunde ne ducem absolut peste tot colegii mei mențin discuții cu colegii din alte orașe”, a declarat primarul.

Edilul a subliniat că oamenii de cultură din Chișinău sunt promovați, iar acest lucru nu a fost făcut până acum. „Mă bucur că avem atâtea parteneriate, care nu au fost valorificate intens”, a conchis acesta.