Centrul municipal de instruire pentru copiii și adolescenții care necesită condiții speciale de educație, a fost dotat cu tehnică de învățare a meseriilor pentru instruirea celor 60 de elevi care frecventează instituția de învățământ.

Primarul afirmă că a discutat cu tinerii implicați în activitățile centrului și i-a felicitat pentru abilitățile de care dau dovadă în cadrul specialităților: „Îngrijitor bolnavi la domiciliu”, „Cusător”, „Cizmar”, „Tencuitor” și le-am urat mult succes și implicare.

“Pentru a deschide o nouă specialitate solicitată de foarte mulți elevi, „Operator la calculatoare”, au fost achiziționate 15 calculatoare.

Sunt sigur că investiția autorităților administrației publice locale pentru domeniul ecologic vine să ofere mai multe posibilități acestor tineri dea se dezvolta multilateral, de a participa în diverse genuri de activități și de a se implica în promovarea unei societăți participative și sănătoase.

În acest fel ne propunem să implicăm tinerii în diferite activități, în procesul de luare a deciziilor, dar și să-i ajutăm să se integreze mai ușor în societate. Fiecare copil merită atenția noastră”, a declarat primarul.

Activitatea face parte din inițiativa Programul de formare „Dezvoltarea competențelor ecologice și ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău” și este organizată cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu finanțare din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).