Nu pentru fostul primar, dar pentru locuitorii acestei localități. Primăria Chișinău finanțează reparația capitală a străzii Ștefan cel Mare din Colonița.

Potrivit edilului Ion Ceban, pentru renovarea drumului central din localitate, municipalitatea a alocat, în acest an, 6 milioane de lei.

„Contribuția locală în acest proiect este de 2 milioane de lei. Alte 3 milioane de lei urmează să fie alocate din Fondul Ecologic Național. Drumul ce urmează a fi asfaltat are o lungime de un kilometru și o lățime de 6 metri. De asemenea, vor fi efectuate și lucrările de pavare a trotuarelor de pe ambele părți ale carosabilului. Lățimea trotuarelor este de 1,5 metri.

Reparația include și construcția unui apeduct și sistem de canalizare nou.
La noul sistem de alimentare cu apă și canalizare au fost racordate peste 60 de gospodării.

Lucrările de asfaltare a străzii Ștefan cel Mare urmează să înceapă în toamna acestui an. De asemenea, la Colonița, Primăria Chișinău a finanțat integral lucrările de plombare a străzii Vasile Alecsandri, care se întinde pe o lungime de 1,2 kilometri. Costul proiectului a fost de 300 de mii de lei.

La fel, cu contribuția municipalității, a fost construit un drum din pietriș pe o lungime de 700 de metri. Pentru efectuarea lucrărilor pe strada Fântâna lui Radu din bugetul municipal au fost alocate 100 de mii de lei, iar din cel local – 300 de mii de lei”, a declarat Ceban.

Primăria Chișinău a achitat integral și proiectul de iluminare a străzilor Tohatin și Budești din Colonița.

Rețeaua se întinde pe o lungime de 1,1 kilometri și a costat bugetul municipal aproape 300 de mii de lei. În 2020, pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din Colonița din bugetul municipal au fost alocate aproape 5 milioane de lei, iar anul trecut – peste 3,7 milioane de lei.