De 47 de ori într-o zi a fost solicitarea ca să fie reglate semafoarele din capitală ca unele persoane de la Guvernare să poată circula fără obstacole în capitală și să nu stea în ambuteiaje. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acestuia, pentru a se reveni la gestionarea automată a semaforului, sunt necesare 4 minute. Edilul a punctat că o parte din vină pentru ambuteiajele din capitală sunt din cauza celor de la guvernare, care și-ar bate joc de cetățeni.

„47 de ori într-o singură zi, ca acești regi, prințese, regine ai Republicii Moldova să se miște așa cum vor ei, blocând artere principale ale capitalei. Recent Direcția Transport a solicitat într-o ședință lărgită să nu se mai facă solicitări cu privire la solicitări din parte mai multor funcționarași de a avea undă verde sau coridor verde, pentru că rânza lui nu vrea să aștepte în ambuteiaj. Spre exemplu ceea ce a fost culmea, într-o sigură zi au fost 47 de astfel de solicitări. Adică, semafoarele erau reglate pentru cineva, iar ca să revină la normal era nevoie de 4 minute, 47 de ori într-o zi”, a declarat Ceban.

Ceban a spus că va solicita ca și pe perioada când sunt diverse delegații, traficul să nu fie stopat nicicum, nici sub o formă. „Asta se poate face pe benzile dedicate, fără a mai bloca intersecțiile”, a precizat primarul.

În continuare Primăria Chișinău pregătește acea metodologie a parcărilor în zona Centru, construcția parcărilor de captură, se lucrează și la parcarea multi etajată făcută de UTM, noi locuri de parcare în jurul obiectivelor și benzi dedicate pentru transportul public.

 –

„Îmi cer scuze de la locuitori, deoarece mai multe străzi și trotuare sunt în reparație care la fel duc la aceste ambuteiaje. Nu putem repara altfel. Dar e nevoie ca pe urmă să fie bine. Și în cadrul ședințelor de lucru a direcțiilor și responsabililor Primăriei, în comun cu specialiștii de la Ministerul de Interne, unde chiar cred că au mai rămas oameni profesioniști acolo se lucrează și s-a discutat la aspectele ce țin de modernizarea traficului”, a conchis Ceban.