Deputatul PSRM, Radu Mudreac, a ținut un discurs emoționant de la tribuna Parlamentului, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a venit să ceară ridicarea imunității acestuia. Radu Mudreac a declarat că a început să fie șantajat cu dosare penale, imediat după ce a pornit ancheta pe marginea situației carierilor din Republica Moldova.

“Cu părere de bine, cu părere de rău, sunt membru la Comisia de anchetă cu carierele. Mesaje îmi vin, ori închizi gura, ori pleci din Comisie. Cum se întâmplă așa că marți eu ridic întrebarea cu 55 de dosare penale în decurs de 10 ani și nici unul nu e trimis în instanță. Cum se întâmplă așa că prejudiciul adus carierei Micăuți cu 600 de milioane, dar la inițiativa procurorului știți cu cât se reduce? La 103 milioane. Cine stă în spate la tot asta, a cui carieră? Nichiforciuc și Andronachi. Pe 19 ridic întrebarea, și pe 20 se pornește dosar penal. Trebuia să închid gura? Nu. E coincidență? Nu știu!”, a declarat Radu Mudreac.

Socialistul Vlad Batrîncea a precizat că Radu Mudreac a suferit recent a doua operație la inimă și era planificată a treia intervenție.