Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat prin metoda de laborator tip A(H1N1) a fost înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, în capitală, la un adult de 58 de ani. În prezent, el este internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” din municipiul Chişinău, în stare de gravitate medie. Potrivit şefului adjunct al Direcţiei municipală sănătate, Violeta Baltă, persoana care s-a îmbolnăvit nu era vaccinată, scrie trm.md.
„Vineri, data de 23 noiembrie a fost confirmat primul caz de gripă, la un adult de 58 de ani, de tip A(H1N1) și a fost un caz suspect la un copil de 9 ani, care nu s-a confirmat. Ambii sunt spitalizați””, a declarat șefului adjunct al Direcției municipală sănătate, Violeta Baltă.

În prezent, campania de vaccinare împotriva gripei este în desfășurare. Până la sfârșitul lunii octombrie, 24% din stocul de vaccinuri au fost utilizate.

Odată cu răcirea vremii a crescut și numărul persoanelor fără domiciliu care s-au adresat la Centrul de Găzduire de pe strada Haltei din capitală, a mai adăugat șeful adjunct de la Direcția municipală sănătate, Violeta Baltă.