Digul din preajma satului Crocmaz spre direcția satului Tudora, din raionul Ștefan Vodă unde există pericolul de revărsare a Nistrului a fost fortificat cu 7500 de saci cu nisip, comunică MOLDPRES.

Potrivit  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ieri salvatorii au muncit la consolidarea digului din preajma satului Crocmaz spre direcția satului Tudora. Pe digul cu lungimea de 3 km au mai fost așezaţi 7500 de saci cu nisip, care vor proteja localitatea de creşterea nivelului apei în râul Nistru. Înălţimea digului fortificat este de până la un metru, iar salvatorii, ostaşii şi carabinierii au consolidat ieri barajul  cu argilă şi prundiş pe o distanţă de 650 m.

“Astăzi, 27 mai lucrările vor continua iar specialiştii urmează să consolideze digul cu alţi 2100 saci cu nisip. Angajații Administrației de stat a drumurilor au format două platforme de manevrare a tehnicii şi au  transportat 1900 m3 de argilă și prundiș. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează în continuare punctele de observare a nivelului apei pe râurile Nistru și Prut și efectuează verificarea mai multor sectoare cu pericol, precum și sensibilizează populația cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor”, a specificat pentru agenţie ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, Liliana Pușcașu.

Conform sursei citate, în total pentru preîntâmpinarea riscului de inundații în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 unități de tehnică.