În cadrul unei vizite de documentare în comuna Băcioi, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vizitat fiecare obiectiv, reparat cu contribuția financiară a municipalității, care în ultimii trei ani a fost de aproximativ 18 milioane de lei.

Unul dintre cele mai importante proiecte, unde investiția Primăriei Chișinău este de 60% din costul proiectului, este construcția din temelie a grădiniței din Brăila. Municipalitatea a alocat în acest an 6,7 milioane de lei, iar primăria locală – 1,65 de milioane de lei. Grădinița va avea două etaje, unde vor fi organizate trei grupe de copii, dintre care una creșă. Lucrările de construcție se vor încheia la sfârșitul acestui an. De menționat că, edificiul grădiniței vechi din localitate nu a fost reparat pe parcursul a 60 de ani.

Primăria Chișinău a investit și în reparația grădinițelor 101; 140 și 171 din Băcioi. În anul 2020, municipalitatea a alocat 800 de mii de lei pentru reparația acoperișului la Grădinița 101. Aici au mai fost termoizolați pereții, schimbată podeaua, reparate blocurile sanitare și amenajat teritoriul. Contribuția locală este de 347 de mii de lei.

În anul 2020, Primăria Chișinău a alocat 1,8 milioane de lei pentru construcția a 7 pavilioane la Grădinița nr.140. Alte 1,4 milioane de lei au fost investite în schimbarea acoperișului la Grădinița 171. Din acești bani a mai fost construită o anexă și termoizolați pereții edificiului.

Un alt obiectiv reparat inclusiv cu susținerea financiară a Primăriei Chișinău este Școala primară nr.101 din Băcioi. Aici s-au investit 700 de mii de lei pentru schimbarea acoperișului. Alte 1,42 de milioane de lei s-au alocat pentru reparația acoperișului și termoizolarea Gimnaziului din Brăila.

Primăria Chișinău a finanțat și proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din Băcioi. Pe parcursul anilor 2020-2021, s-au alocat 5 milioane de lei pentru reparația drumului de acces în Băcioi, pe o lungime de 3 km. Lucrările au inclus și trasarea marcajului și instalarea indicatoarelor rutiere.