Mii de copaci vor fi plantați în capitală sâmbătă, 30 martie. Anunțul a fost făcut astăzi la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău. Locuitorii orașului care vor dori să participe la acțiunea de înverzire, vor primi din partea autorităților ustensilele necesare și apă pentru sădirea arborilor, informează MOLDPRES.

Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a comunicat că sâmbătă, de la ora 10.00, va avea loc plantarea arborilor în sectorul Ciocana al capitalei, la intersecția străzilor Ion Dumeniuc și N. Milescu-Spătaru. Pentru asta au fost pregătiți trei mii de arbori.

Ruslan Codreanu, primar general interimar al capitalei, a spus că la acțiunea de înverzire se va alătura și organizația „Plantăm fapte bune”, care planifică să sădească 10 mii de copaci.

„Sâmbătă vom desfășura o campanie de înverzire. Invit toți locuitorii capitalei. Ar fi bine să invităm și instituțiile de învățământ să participe la campanie pe terenurile lor. Noi suntem gata să oferim copăcei grădinițelor, ca împreună cu părinții să-i sădească pe teritoriul lor. Putem să ajutăm cu tot ce este nevoie fiecare locuitor care se va adresa, fie că o să-i oferim un copac, fie că-l vom ajuta cu mănuși, hârlețe sau cisterne cu apă”, a spus Ruslan Codreanu.

Potrivit Primăriei capitalei, pe parcursul lunilor martie și aprilie, administrația publică locală va organiza mai multe activități privind salubrizarea și amenajarea teritoriului orașului, la care sunt invitați să participe și locuitorii Chișinăului.