Copiii de succes trebuie premiați și susținuți în tot ce fac. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care a participat la Gala de Excelență în Educație din Republica Moldova, eveniment desfăşurat la ASEM.

„Pria Education Awards Moldova identifică și premiază persoanele sau instituțiile, proiectele, asociaţiile care au excelat în sistemul de învățământ din Republica Moldova. Prin punerea în lumină a acestor povești de succes, se promovează meritele unei educații de calitate atât pe scena națională, cât și internațională.

Întotdeauna am crezut că succesul constă în efortul și implicarea personală a fiecăruia: elevi şi studenți, comunitate, mediu de afaceri și administrație.
Doar prin creșterea numărului locurilor de muncă şi crearea start-up-urilor, putem ajunge la o mai bună calitate a vieții.

O generaţie educată şi cultă are oportunităţi de dezvoltare, iar pentru asta trebuie să învăţăm copiii să aplice în practică cunoştinţele obţinute la şcoală, prin comunicare, implicare, dezbateri şi exemple pozitive.

Conlucrăm în permanenţă cu asociații, reprezentanți ai mediului academic, parteneri – companii care sunt preocupate și investesc în educație, reprezentanți guvernamentali, asociații de părinți, pentru a identifica proiecte extraordinare în educație”, a declarat Ceban.

Edilul spune că încurajează și pe ceilalți să aibă rezultate foarte bune și să fie inspirați cu poveștile de succes ale câștigătorilor.

„Am propus să avem proiecte comune cu Primăria Chișinău și instituțiile educaționale pentru a crește lideri. La fel, am vorbit despre forumul economic pe care îl organizează Primăria Chișinău în data de 30 septembrie – 1 octombrie”, a precizat Ceban.