Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, Primarul nu a infirmat și nu a afirmat ca MAN e partid. Astfel, Ceban a spus că va continua să lucreze ca primar general al Chișinăului. El a mai promis că va oferi în curând detalii despre mișcarea pe care o creează.

„Sunt un om de cuvânt și vreau să vă asigur că toate proiectele inițiate – și sunt legate de grădinițe și școli, drumuri și trotuare, alimentare cu apă și canalizare, transport și multe altele – vor fi cu siguranță finalizate, în ciuda tuturor obstacolele create pentru noi. Voi demonstra că primarul își poate îndeplini toate promisiunile electorale în 4 ani. Există doar câteva probleme legate de guvern. Voi demonstra că primarul, care vrea să muncească, și să nu se scarpine cu limba la microfon și să stea pe rețelele de socializare de dimineața până seara, poate și va face multe, mai ales cu o echipă tânără atât de grozavă pe care o am acum.” spuse Ceban.

El a respins acuzațiile de intenție de a reveni în politică, menționând că a criticat actuala guvernare centrală pentru ceea ce privește fiecare cetățean.

„Ai fost jefuit de două ori – prima dată, când te-au obligat să plătești mult mai mult pe facturi și pentru bunuri și servicii care au crescut de preț, iar a doua oară – ca contribuabili care au pierdut 90 de milioane de lei, care ar fi trebuit cheltuiți pe proiecte de infrastructură. Asta mă enervează și ar trebui să te revolte, pentru că ți-au intrat în buzunar! – a subliniat primarul Capitalei.

Amintim că mai devreme Ion Ceban spunea că Primăria Chișinău a fost nevoită să cheltuiască în plus și neplanificate 90 de milioane de lei din cauza acțiunilor guvernului central, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a prețului gazelor.