Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului la Botoșani au avut loc în perioada 5-7 august 2022. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Chișinău, în comun cu Consiliul Județean Botoșani.

Potrivit primarului general Ion Ceban, proiectul a avut drept scop promovarea valorilor culturale, a patrimoniului cultural și valorificarea imaginii Capitalei Republicii Moldova.

Evenimentele de acest gen, cu participarea personalităților/colectivelor artistice din municipiul Chișinău în România, vor continua.

-13-15 august 2022 se vor desfășura Zilele Chișinăului la Vaslui, cu expoziții de arte plastice și de port popular, lansarea cărții lui Eugen Doga „Viața mea așa cum a fost să fie” și un spectacol muzical al maestrului, pregătit de Consiliul Județean Vaslui; evoluarea Ansamblului etnofolcloric „Crenguța de iederă”, conducător artistic Maria Iliuț.
De asemenea, vor evolua „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov” și formația „Zdob și Zdub”.

-18-21 august 2022, o delegație de la Chișinău va participa la evenimentele desfășurate la Suceava în cadrul Proiectului „Basarabia salută Bucovina”, cu meșteri populari din Moldova, colective artistice profesioniste: „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov”, distinsa artistă Zinaida Julea, trupa „Brio Sonores” și interpreta Natalia Tanasiiciuc. De asemenea, programul evenimentelor include și un concert al maestrului Eugen Doga.

 • 25 – 28 august 2022 „Sărbătoarea muzicii” Alba Iulia

În program:

 • Vernisarea expoziției de pictură a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova;
 • Vernisarea expoziției portului popular basarabean reprodus
 • Lansarea volumului ,,Chișinăul de altădată” și expoziție foto
  Autori acad. Andrei EȘANU, dr. Valentina EȘANU
  Coordonator Alexandru CORDUNEANU, Sergiu MUSTAȚĂ
 • Program de muzică simfo-pop-rock
  În program: Orchestra municipală de cameră ,,Camerata CHIȘINĂU”, dirijor Mihai AMIHALACHIOAIE, Formația ,,Ethno Republic”, cond. Artistic Marcel Ștefăneț, Trupa ,,Brio Sonores” și Natalia BARBU.

02-04 septembrie 2022, artiștii noștri, inclusiv „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov” și Orchestra de Cameră „Camerata Chișinău” vor fi în alt oraș din România, unde vor avea loc Zilele Chișinăului la Piatra Neamț.