Un investitor european, cu o echipă de bancheri experimentați, a primit astăzi permisiunea Băncii naţionale a Moldovei pentru procurarea a 63,89% din acțiunile Băncii Comerciale „Moldindconbank”, scrie mesaj.md.

Potrovit unui comunicat de presă al BNM, investitorul („DOVERIE UNITED-HOLDING AD”) “își manifestă interesul într-o perioadă oportună pentru BC „Moldindconbank” S.A., după ce pe data de 18 ianuarie 2019, BNM a efectuat ultima extindere permisă de lege cu încă trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către această bancă”.

“Preluarea de către investitor a pachetului unic de acțiuni va crea condiții pentru o ieșire ordonată a băncii din regimul de intervenție timpurie, astfel ca să nu fie  afectată activitatea BC „Moldindconbank” S.A., aceasta continuând să funcționeze în regim normal, oferind toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări”, se mai spune în comunicatul BNM.

BNM mai spune că „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” își dorește să vină pe piața bancară din Republica Moldova “după o amplă studiere a evoluției pieței și a contextului economic din țară”.

„DOVERIE UNITED-HOLDING AD” se prezintă a fi una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. A fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.