Încă circa 400 de locuri pentru refugiați sunt pregătite și amenajate în aceste zile la fostul Cinematograf Lukoil, având posibilitatea de a crește numărul de cazare.

Potrivit primarului general Ion Ceban, locația a fost oferită în gestiunea Primăriei de către Compania Exfactor.

“Va fi deschisă încăperea peste 2-3 zile. Tot acolo vom deschide încă un punct de colectare pentru cei care vor să doneze.

Exact ca și în celelalte centre pentru refugiați deschise de municipalitate, vom asigura hrana zilnică împreună cu reprezentanții HORECA și vom asigura cu lucruri de primă necesitate. La fața locului vor fi echipele de pompieri, poliție și medici”, a declarat Ceban.

Primarul spune că în ultimele zile s-a lucrat mult la organizarea centrului, la pregătirea spațiilor și la procurarea celor necesare.

“Acum 4 zile în aceste încăperi era un dezastru total. Cu eforturi enorme l-am amenajat împreună cu responsabilii primăriei, preturii și reprezentanții companiei de construcție”, a precizat edilul.

Moldexpo rămâne unicul centru municipal, dar și de anvergură Republicană, prin care până astăzi au fost înregistrați peste 12.000 de refugiați.

“Alături de alte 44 centre din Chișinău deschise cu partenerii noștri publici sau privați facem tot posibilul pentru a ajuta.
Mulțumim Guvernului pentru că au deschis centrele Manej si Ciorescu”, a conchis Ceban.