Suntem în a 4-a zi de când a implementat noul sistem de plată și de unificare a abonamentelor și prețului la călătoriile cu troleibuzul și autobuzul, în oraș și suburbii. Astfel, peste 32 de mii de abonamente au fost procurate. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că aceasta este un număr foarte mare.

„Oamenii au înțeles că având abonament este un avantaj. Anterior se vindeau 3-4 mii de abonamente. Cele mai procurate abonamente au fost cele de 6 luni, după cele pentru o lună și cele de 3 luni.

În prezent sau dat comandă pentru a fi tipărite încă 20 de mii de abonamente pentru perioada de 6 luni, acestea fiind la mare căutare. În această săptămână de către direcția Transport vor fi transmise Direcției Educație circa 35 de mii de abonamente pentru elevii claselor 1-4-a, după care vor fi repartizate la toate instituțiile educaționale și oferite elevilor, începând cu săptămâna viitoare.

Pentru restul categoriilor care beneficiază de gratuități la fel vor fi repartizate prin cadrul Direcției Sociale. În prezent lucrăm pentru ca aceste abonamente să se regăsească în vânzare și la oficiile Poșta Moldova, dar și la aparatele prin serviciul skay data. În prezent vedem cum putem colabora. Ceea ce avem conform datelor prezentate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul călătorilor cu transportul public a crescut cu 7 procente”, a declarat Ceban.

Edilul spune că oamenii preferă să ia transportul public, acesta devenind mai accesibil, confortabil-nu avem acele hârburi, bandă dedicată.

„Sigur că mai avem mult de muncit, iar în acest an ne propunem să procurăm alte 70 de unități de transport public la cele 240 de unități procurate noi anul trecut”, a conchis primarul.